Jag, med namnet Mikael Jensen, som driver denna sida är en akademiker med många förmågor och intressen. Här får mitt intresse för konst och att samla på konst utrymme.

Jag har varit intresserad av konst i hela mitt liv men det var först i vuxen ålder som intresset fick blomma ut. Att det inte skedde tidigare beror på att musik, litteratur och film stod i vägen. När mitt utövande av och intresse för musik svalnade lite växte konsten. Skälet till att mitt intresse fick fart beror på min tidigare sambo som själv målade och min nuvarande sambo som har växt upp i ett hem med mycket konst. Det inspirerade mig och gjorde mig till en samlare.

Som den utpräglade akademiker jag är, är konst för mig inte bara något att njuta av utan jag vill lära mig så mycket om konstnärer och konstriktningar som möjligt. För mig är kunskapen ett sätt att se på verket med andra ögon. Det senare spelar roll för mig eftersom jag inte kan måla själv. Den som själv utför kan värdera hantverket på ett annat sätt än lekmannen och den vardagliga betraktaren.

Denna sida har kommit till av fyra skäl. (1) Den kan ge lite grundläggande information om konst för den som nyss börjat lära sig. (2) Jag får dela med mig av min passion för konst och i synnerhet de verk jag själv äger. (3) Jag visar upp de verk som jag av olika anledningar inte kan ha på mina egna väggar utan är villig att sälja. (4) Ibland stöter jag på något som rör ett konstverk, en konstnär eller kreativitet som jag vill dela med mig av vilket jag då får möjlighet att göra på denna sajts blogg: Konstbloggen.

Välkommen att titta runt på sajten.

 

Jag kan rekommendera följande sajter:

Ledarskapskurs.online

Ledarskapskurser.site

Ledarskap

lustrous life

 

 

Lanksida.se